Sunday, 4 September 2011

Lychee Blossom Pudding

Ade stok laici kat rumah??ade strips/serbuk agar2 kat rumah??Anda mampu layak buat puding neh!! hehe... Rase nye puding neh tersangat simple kowt!! acu cuba try test...

Cam bunga idop je kn?kn?hehe..

Bahan2:

10 gm agar2 strips
lychee in can (depends on quantity dat u want)
2 1/4 cwn air
1 cwn lychee syrup  (from lychee can)
2/3 cwn gula
Pewarna merah
Ceri merah (optional- x guna sbb x de..hee kalo ade lg chantek menarik!!)
~kalo nk buat byk so kasik double2 je lah quantity...

Cara-cara:

Potong laici buat bentuk flower (mcm kat dlm gmbr tuuu... )

Susun dalam acuan. 
Acuan besar

Acuan kecik

Masak air + sirap laici+gula (make sure btol2 da hancur  clear)
Tambahkn pewarna merah

Masukkn jeli ke dlm acaun. (Kasi laici td btol2 kt tgh n x terapung~letak pelan2)

Sejukkan dlm peti sejuk.

Then, keluarkan n terbalikkan acuan.



Senang kn??kn?? ^^

Source: Bisousatoi

2 comments:

  1. pakai pda ke mea ke cepat sket kot ye tak???

    ReplyDelete
  2. kak masya....bulehhhhhhhh!!haha...tp sy eran la nape agar2 wat kt umah x de la cpt contaminate2 ngan bacteria or fungus..x mcm kt lab! hehe..pd hal agar2 wat kt umah lg sedap n kelerful =P

    ReplyDelete